Попов обіцяє зігріти киян вже в вівторок

Вівторок, 30 листопада 2010, 18:55

Опалення в житлових будинках Києва, які тимчасово залишилися без тепла, відновлять вже у вівторок, запевняють у Київській горгоадміністраціі.

"Олександр Попов в оперативному порядку зустрівся з керівництвом НАК "Нафтогаз Україна". У результаті переговорів сторони домовилися, що вже сьогодні будуть відновлені поставки газу на ТЕЦ-5 іТЕЦ-6. У свою чергу, місто зобов'язався погасити перед "Київенерго" різницю в тарифах на тепло до кінця цього тижня ", - цитує прес-служба КМДА слова заступника голови адміністрації Олександра Мазурчака, передає "Інтерфакс".

Він додав, що жителям тих масивів, які обслуговуються ТЕЦ, перерахують оплату за відповідні послуги.

Раніше у вівторок "Київенерго" повідомило, що "Київтрансгаз" знову почав знижувати тиск газу для теплоелектроцентралей енергокомпанії через борги.

Реклама:

Внаслідок падіння тиску газу на столичні ТЕЦ-5 (на 22,5%) і ТЕЦ-6 (на 46%) знизилося як виробництво електроенергії, так і показники виробленої теплової енергії.

У "Київенерго" зазначили, що обмеження газопостачання пов'язане із заборгованістю компанії за природний газ у розмірі більш ніж 1 млрд. гривень, яка обумовлена низьким рівнем розрахунків споживачів за тепло-і електроенергію, а також невідшкодуванням Київською міськдержадміністрацією різниці в тарифах на теплову енергію.

Зокрема, борг КМДА перед "Київенерго" складає 1,1 млрд. гривень, а загальний борг усіх споживачів - близько 1,8 млрд. гривень.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!