Більше 60% молодих українців вживають алкоголь

Середа, 3 листопада 2010, 18:10

Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту констатує, що в Україні 68% юнаків і 64% дівчат вживають алкоголь.

Про це на парламентських слуханнях на тему "Молодь за здоровий спосіб життя" сказав міністр сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, повідомляють "Українські новини".

"В Україні курять 45% юнаків і 35% дівчат, вживають алкоголь 68% хлопців і 64% дівчат. 13% молоді вживають так звані легкі наркотики. За різними експертними оцінками, близько 80% наркозалежних - це молоді люди від 14 до 35 років" , - сказав він.

Міністр зазначив, що в останні роки значно збільшилася кількість хворих на туберкульоз та ВІЛ-інфікованих серед молоді, а також наркоманів.

Реклама:

"За останні 10 років частка хворих на наркоманію серед неповнолітніх збільшилася у 6-8 разів", - заявив він.

За його словами, у вільний час фізичними вправами займається кожен третій 6-класник і кожен шостий студент.

"Тобто, чим людина стає дорослішою, тим менше у нього бажання і часу на активний спосіб життя", - сказав він.

За словами Сафіулліна, за даними соціологічних досліджень, 1 / 3 молодих людей готові приділяти свій вільний час занять спортом і фізичними вправами, якщо буде відповідна інфраструктура.

Він також підкреслив, що формування бажання займатися спортом і вести здоровий спосіб життя у молоді - це завдання не тільки держави, але й окремого громадянина.

За словами міністра, для реалізації цієї мети необхідна співпраця сім'ї, громадянського суспільства і держави.

"Міністерство готове взяти на себе відповідну лідерську роль у реалізації програми формування здорового способу життя", - додав він.

При цьому Сафіуллін зазначив, що Мінсім'ї вже виступило з ініціативою щодо розвитку спортивної інфраструктури починаючи з наступного року, яка передбачає будівництво 500 багатофункціональних майданчиків, 15 басейнів і 15 льодових ковзанок.

Нагадаємо, в липні підрозділ ООН з боротьби з ВІЛ-СНІДом заявило, що ситуація з цією хворобою в Україні гірша, ніж в Африці.

Згідно з даними організації, темпи поширення ВІЛ-інфекції серед молоді в більшості уражених країн падають, а виняток становить тільки ситуація в Україні, а також Росії.

У цих двох країнах приріст нових випадків ВІЛ-інфекції відбувається переважно за рахунок ін'єкційного вживання наркотиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!