Україна продовжить постачання риби до Митного союзу

Понеділок, 15 листопада 2010, 11:31

Головний державний інспектор ветеринарної медицини України Іван Бісюк і глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт домовилися про продовження терміну дії існуючих дозволів на постачання рибної продукції на територію Митного союзу українськими підприємствами.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням Держкомветмедицини.

Зокрема, сторони прийняли рішення продовжити термін дії існуючих дозволів на постачання рибної продукції на територію Митного союзу українськими підприємствами за умови гарантій безпеки, наданих українською Держветслужбою.

Також була досягнута домовленість про надання російській стороні цього тижня списку українських м'ясо-молочних підприємств - потенційних експортерів в РФ для подальшого їх спільного інспектування.

Реклама:

Під час зустрічі були порушені питання про розширення асортименту продукції українських виробників, яка буде експортуватися в країни-учасниці Митного союзу.

Як повідомлялося, в кінці жовтня в ході візиту Данкверта в Україну, де він зустрівся з міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком, глава Россільгоспнагляду повідомив, що за підсумками перевірок рибопереробних підприємств України прийнято рішення включити в список постачальників в РФ 6 з 8 проінспектованих підприємств.

За його словами, цей список підлягає узгодженню з членами Митного союзу.

Підприємства можуть бути включені в затверджений список після усунення на них раніше виявлених порушень та надання гарантій безпеки ветеринарною службою України.

За даними Россільгоспнагляду, нещодавно ветеринарна служба України відкликала власні акти перевірок м'ясо- і молокопереробних підприємств України у зв'язку з їх невідповідністю російським ветеринарно-санітарним вимогам і нормам, виявленим в ході спільної інспекції у вересні 2010 року.

Так, Россільгоспнагляд попросив надати Україні оновлений список українських підприємств, зацікавлених у поставках тваринницької продукції в Росію і гарантії ветеринарної служби України про їх відповідність російським ветеринарно-санітарним вимогам і вимогам Митного союзу.

Згодом ці підприємства будуть поінспектовані за участю фахівців Россільгоспнагляду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!