Бродський знайшов 11 тисяч посередників

П'ятниця, 12 листопада 2010, 14:12

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський заявив, що при органах виконавчої влади існує понад 11 тисяч підприємств.

Сьогодні, 12 листопада, відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з впорядкування адміністративних послуг, передає "Дело".

На сьогодні за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в Україні існують 11 175 утворених при міністерствах і відомствах державних госпрозрахункових підприємств, установ і організацій.

Зокрема, 7 608 з них входять до сфери управління міністерств, 3 567 - інших центральних органів виконавчої влади.

Реклама:

Такі цифри оприлюднив Бродський на засіданні міжвідомчої робочої групи, яка проводить інвентаризацію послуг, які надаються центральними органами влади та підприємствами, установами та організаціями, які входять в сферу їх управління.

Бродський повідомив, що робоча група має намір припинити штучно вигадані побори в країні.

На його думку, через цих поборів "підприємці не хочуть платити податки, тому що, кажуть, з них ці гроші і так збираються у вигляді поборів".

Два міністерства відмовилися давати інформацію про свої посередниках

У той же час, лише 31 з 66 міністерств і відомств подали в повному обсязі інформацію про утворених при них підприємствах.

Два міністерства - Міноборони та Мінпромполітики, а також 6 центральних органів виконавчої влади таких даних взагалі не дало. Решта - дали неповну інформацію.

Крім того, після порівняння отриманої інформації, виявилося, що вона здебільшого не відповідає даним Єдиного державного реєстру.

Так, згідно з інформацією Мінагрополітики до сфери управління міністерства належить 20 підприємств, у той час як за даними ЄДР - 387.

Свої пропозиції щодо ліквідації підприємств дали лише Мінвуглепром, МВС та Міністерство охорони здоров'я.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: