Янукович сподівається видобувати газ у Росії

Четвер, 7 жовтня 2010, 12:05

Україна готова розглядати пропозиції щодо співробітництва з Росією в газовій сфері.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю французькій газеті "Фігаро", повідомляє агентство "Интерфакс".

"Найбільше нас цікавить можливість брати участь у видобутку газу на території Росії та доставки цього газу до України. Росія ж хотіла б отримати доступ до управління українськими газопроводами. Ми готові обговорювати ці питання з Москвою. Цілком ймовірно, що Росія і Україна домовляться про те, щоб разом модернізувати наші газопроводи", - зазначив Янукович.

"Наше завдання - за допомогою України відновити довіру між постачальником газу - Росією - і покупцем - Європою. Ми зробимо все можливе, щоб виконати це завдання", - додав він.

Реклама:

За словами Януковича, він розуміє, що Росія "буде намагатися посилити свій вплив на Україні, і це нормально".

"Фігаро" зазначає, що в Москві можуть спробувати посилити контроль над газовою інфраструктурою, аеронавтикою, атомною енергетикою та іншими сферами української промисловості.

Проте Янукович у відповідь на це запевнив, що "абсолютно нормально і те, що Україна буде захищати свою незалежність у тих сферах, про які ви говорили".

"Ми хочемо, щоб розвиток наших відносин з Росією не ставив під загрозу наші національні інтереси, а також незалежність України", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!