Кабмін встановив граничну ціну на газ і для ОСББ

Середа, 27 січня 2021, 15:50
 

Уряд вніс зміни до постанови про запровадження граничної ціни на газ для населення в 6,99 грн за кубометр, встановивши, що гранична ціна має бути також і для ОСББ.

Таке рішення ухвалили на засіданні 27 січня, повідомив нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко, який брав участь у засіданні уряду.

"Гранична ціна в 6,99 грн за кубометр газу встановлена не лише для окремих споживачів, але і для об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)

Прийнято з дводенним доопрацюванням", - написав він у Telegram.

Реклама:

Читати також: "Продавати газ по 6,99 – це не в збиток". Юрій Вітренко про маржу Фірташа, віялові відключення і соціальні тарифи

Нагадаємо:

Газопостачальна компанія "Нафтогаз" встановила ціну на газ у лютому місяці – 6,86 грн за кубометр. Ця ціна є нижчою, ніж 6,99, що раніше затвердив Кабмін.

Уже 10 компаній оприлюднили свої ціни для побутових споживачів на лютий – відповідно до рішення уряду, вона не повинна перевищувати 6,99 грн за кубометр.

Кабінет міністрів встановив граничний розмір ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

Для споживачів, які мають контракти на постачання газу за ціною нижче 6,99 грн, тарифи не зміняться. Ціна постачальника останньої надії так само встановлена на рівні 6,99 гривні за кубометр.

Також міністри встановили граничний тариф на розподіл газу – він не перевищуватиме 1,79 грн за кубометр.

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що у Міжнародному валютному фонді занепокоєні можливим державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.

Раніше уряд провів зустріч з Міжнародним валютним фондом, прем’єр заявив про необхідність пошуку компромісу щодо тарифів на газ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: