Частка безподаткового імпорту нафтопродуктів перевищила 30%

Вівторок, 5 жовтня 2010, 14:37

ДП "Лівела" у вересні 2010 року імпортувало в Україні 170 тис. тонн світлих нафтопродуктів без сплати акцизного збору і ПДВ.

Таким чином частка безподаткового імпорту склала більше 30% від загального обсягу постачання світлих нафтопродуктів, повідомляє OilNews із посиланням на джерело в Держмитниці.

За даними джерела, обсяг постачань дизельного палива ДП "Лівела" у вересні склав 97 тис. тонн.

З цього обсягу велика частина (54,7 тис. тонн) надійшла з Росії. Ще 24,8 тис. тонн дизпалива були імпортовані з Литви, 17,5 тис. тонн - із Білорусі.

Реклама:

Імпорт бензину ДП "Лівела" у вересні 2010 року досяг 73,0 тис. тонн.

В основному підприємство ввозило бензин марки А-92 з Білорусі (50,9 тис. тонн). Також "Лівела" поставила 17 тис. тонн А-95 (з Білорусі, Литви та Угорщини), а також 5 тис. тонн А-80 з Білорусі.

Крім того, ДП здійснило невелику постачання високооктану А-98 з Литви (104 тонни).

При цьому із загального обсягу нафтопродуктів, імпортованих у вересні, "Лівела" поставила для себе 36,9 тис. тонн нафтопродуктів.

У той же час ДП продовжує нарощувати обсяги безподаткового імпорту нафтопродуктів на адресу інших компаній. У вересні такі поставки зросли до 133,1 тис. тонн.

Як відомо, безподатковий імпорт нафтопродуктів в Україні відновилося у серпні 2010 року.

Нині Держмитниця оскаржує рішення Автозаводського районного суду Кременчука від 9 липня 2010 року, а також рішення Автозаводського районного суду Кременчука від 19 січня 2004 року, які дозволили ДП "Лівела" здійснювати імпорт без сплати податків.

Раніше представники Держмитниці заявляли, що вирішити проблему пільгових поставок нафтопродуктів можна тільки в судах.

У той же час, на думку представників Держкомпідприємництва і низки експертів, одним із шляхів вирішення проблеми безподаткового імпорту може бути внесення змін до чинного законодавства.

ДП "Лівела" є дочірнім підприємством українсько-польського підприємства "Тайстра", яке в судовому порядку добилося права на імпорт нафти і нафтопродуктів, природного і скрапленого газу, а також електроенергії без сплати ПДВ, акцизного збору і ввізного мита.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!