Рада скасувала ліцензії для турагентств і торгівців коштовностями

Вівторок, 19 жовтня 2010, 14:31

Верховна рада скасувала ліцензування 22 видів господарської діяльності.

За прийняття в цілому запропонованого президентом Віктором Януковичем законопроекту №6696 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів в частині обмеження держрегулювання господарської діяльності" проголосували 339 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Таким чином, Рада виключила зі списку ліцензованих видів діяльності пошук, розвідку й видобуток корисних копалин; виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінних каменів, торгівлю ними.

Також виключено виробництво регуляторів росту рослин (агрохімікатів і пестицидів); виробництво племінних (генетичних) ресурсів; виробництво хімічних джерел струму; зберігання й виробництво рідкого палива з біомаси й біогазу; проектування, обслуговування й будівництво систем видобутку метану з вугільних родовищ і реконструкція діючих.

Реклама:

Крім того, закон виключає зі списку видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, виконання топографо-геодезичних і картографічних робіт; пересилання поштових переказів, листів, поштових карток, бандеролей і посилок вагою до 30 кг; турагентську діяльність; фізкультурно-оздоровчу й спортивну діяльність; посередницьку діяльність митного перевізника.

Парламент також скасував ліцензування розробки, виробництва, використання криптосистем і голографічних захисних елементів й інших засобів технічного захисту інформації; проведення дезінфекційних і дератизаційних й авіаційно-хімічних робіт; проектування, будівництва й реконструкції меліораційних систем.

Депутати також у прийнятій за основу редакції закону виключили зі списку видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, виробництво автомобілів й автобусів, але потім під час підготовки до другого читання вирішили ліцензувати діяльність, пов'язану з виробництвом автомобілів й автобусів, і в такій редакції ця норма ввійшла в прийнятий у цілому текст закону.

Як повідомлялося, у березні депутати Ради Наталія Королевська (фракція Блоку Юлії Тимошенко), Ірина Акімова, Михайло Чечетов (обоє від фракції Партії регіонів), Роман Зварич і Ксенія Ляпіна (обоє від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") запропонували парламенту виключити виробництво автомобілів й автобусів і більшість інших згаданих у президентському законопроекті видів діяльності зі списку ліцензованих.

18 травня Верховна рада прийняла цей законопроект у першому читанні, виключивши з нього за пропозицією Міністерства фінансів всі види діяльності, крім зовнішньоекономічної.

У прийнятому у вівторок законі зовнішньоекономічна діяльність присутня в списку ліцензованих.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!