ФДМ запросив німецьку Deutsche Telekom спробувати своє щастя

Четвер, 14 жовтня 2010, 10:10

Голова Фонду держмайна Олександр Рябченко запропонував німецькій Deutsche Telekom знизити частку уряду Німеччини в капіталі компанії для того, щоб оператор зміг взяти участь у приватизації "Укртелекому".

"Deutsche Telekom - це хороший інвестор. Ми б хотіли, щоб він взяв участь у приватизації "Укртелекому" - заявив голова фонду, пише газета "Дело".

На зауваження журналістів, що компанія не зможе взяти участь у конкурсі, тому що частка держави і держустанов у ній перевищує 25%, голова фонду заявив, що, можливо компанії варто подумати про продаж свого пакету в 17% акцій, який належить державному банку розвитку KfW до проведення конкурсу з продажу "Укртелекому".

"У такому випадку компанія і зможе взяти участь у конкурсі, і у неї навіть з'являться кошти для цього", - заявив Олександр Рябченко.

Реклама:

Як повідомлялося, оприлюднені Фондом держмайна умови відсікають від участі в ньому відразу декількох потенційних інвесторів.

Так, великі іноземні телекомунікаційні компанії, частка держави або держустанов у яких перевищує 25%, до приватизації не допускаються.

Це автоматично виключає можливість участі в конкурсі акціонера "Київстару" норвезької Telenor, і німецької Deutsche Telekom, 15% акцій якої належать уряду Німеччини, а 17% - державному банку розвитку KfW.

Також не можуть брати участь у конкурсі російські державні компанії, наприклад, "Ростелеком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!