Зеленський заявив, що процес приватизації продовжиться

Четвер, 18 березня 2021, 18:45
 

Президент Володимир Зеленський заявив, що процес приватизації "трохи загальмувався через Covid-19", але він продовжиться.

Про це він заявив на форумі "Україна 30. Малий і середній бізнес і держава", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми почали процеси, яких роками уникали керівники нашої країни. Напевно, через їх страшні назви - демонополізація, детінізація, дерегуляція.

Ми почали в Україні масштабну приватизацію. Трохи вона загальмувалася через Covid-19, але точно ми усвідомлюємо, що триватиме цей важливий для країни, для бізнесу процес, позбуваючись баласту, який приносив країні тільки збитки і, на жаль, приносив Україні корупцію", - сказав Зеленський.

Реклама:

За його словами, були досягнуті "непогані показники макроекономіки, рекордно низької в історії України інфляції, облікової ставки НБУ та максимального рівня золотовалютних резервів за останні 8 років".

Також президент зазначив, що Україна піднялася в рейтингу Doing business і підвищила кредитний рейтинг, змінила його на стабільний і позитивний.

"Ми довели, що кредити для бізнесу в Україні можуть бути не по знайомству з керівництвом державних або приватних банків, а доступними для всіх. Сьогодні за програмою 579 малий і середній бізнес отримав від держави вже більше 10 млрд грн", - заявив Зеленський.

За його словами, зараз є всі підстави розраховувати на зростання економіки в 2021 році.

Нагадаємо:

Рада на засіданні 4 лютого підтримала за основу законопроєкт щодо розблокування аукціонів великої приватизації, які зупинили через пандемію коронавірусу.

У березні 2020 року повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

Проте у грудні Кабмін підтримав проєкт закону про повернення аукціонів на продаж об’єктів великої приватизації, що були призупинені через пандемію.

Календар приватизації Фонду держмайна на 2021 рік зазначає понад 500 об’єктів, з яких 53 - перспективні об'єкти великої та середньої приватизації.

Дохід від приватизації у 2020 році становив 2,5 мільярда гривень при запланованих 400 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: