Тігіпко не хоче розширювати повноваження податківців

Середа, 28 липня 2010, 15:26

Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко виступає проти розширення повноважень Державної податкової адміністрації, які пропонуються проектом Податкового кодексу.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело".

"найбільш принципові дискусії будуть іти довкола питання щодо того, посилювати чи не посилювати адміністрування податків. На мій погляд, сьогодні у Податкової цілком достатньо прав і повноважень, і розширювати їх не бачу сенсу", - сказав він.

Тігіпко також зазначив, що зараз Кабінет міністрів разом з підприємцями і представниками бізнес-асоціацій конструктивно й ретельно працює над кожним розділом проекту кодексу.

Реклама:

"До доопрацювання кодексу ми активно залучаємо фахівців з Європейської бізнес-асоціації, Американської торговельної палати. Ми уважно аналізуємо досвід інших країн", - пояснив віце-прем'єр.

Зокрема, Тігіпко повідомив, що недавно вивчав досвід роботи податкової служби в Грузії, а зараз очікує інформацію про податкову систему країн Балтії.

Як повідомлялося, 17 червня Верховна рада прийняла розроблений Кабінетом міністрів проект Податкового кодексу у першому читанні.

8 липня парламент вирішив винести проект Податкового кодексу на всенародне обговорення.

Рада доручив Кабміну узагальнити результати такого всенародного обговорення й до 5 вересня подати їх у парламент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!