Україна побудує військові кораблі для Китаю

Середа, 30 червня 2010, 15:55 -

У вересні почнеться практична реалізація контракту з будівництва швидкісних десантних кораблів на повітряній подушці типу "Зубр" на замовлення Китайської Народної Республіки на потужностях ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море".

Про це під час відвідування заводу заявив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти, якого цитує прес-служба Ради міністрів Криму.

"У вересні на заводі будуть закладені перші два кораблі", - сказав глава уряду АРК.

Він також запевнив, що керівники автономії і України продовжать шукати нових замовників для феодосійських суднобудівників.

Реклама:

"Думаю, замовлення будуть і з Росії, і внутрішні, українські", - сказав Джарти.

За його словами, ФСК "Море" "не просто поверне собі статус містоутворюючого підприємства - вона стане обличчям суднобудівної промисловості Криму і держави".

Як повідомлялося, контракт обсягом близько 350 млн. доларів на будівництво швидкісних десантних кораблів на повітряній подушці типу "Зубр" для КНР був укладений держкомпанією "Укрспецекспорт" в 2009 році.

Контракт передбачає будівництво і поставку чотирьох кораблів. З них 2 кораблі повинні бути побудовані в Україні, 2 - в КНР за участю українських фахівців.

За деякими даними, також передбачена передача китайській стороні технічної документації на проект.

Швидкісний амфібійний корабель типу "Зубр" здатний перевозити 150 тонн вантажу, у тому числі, до 3 середніх танків або до 500 військовослужбовців десантних військ.

Він може пересуватися зі швидкістю понад 60 вузлів (близько 120 км/год) по землі, воді, льоду і долати перешкоди типу "вертикальна стінка" висотою 1,5 м.

Десантний корабель оснащений 5 газовими турбінами потужністю 5 к.с. кожна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: