Польський бізнесмен купив українську газодобувну компанію

Вівторок, 15 червня 2010, 11:53

Кіпрська компанія Kulczyk Oil Ventures Limited (KOVL), підконтрольна польському бізнесменові Яну Кульчику, придбала 70% луганської газодобувної компанії ТОВ "КУБ-Газ" за 45 млн. доларів.

Операція по придбанні 70% газодобувної компанії була завершена 14 червня, пише газета "Комерсант-Україна" .

70% "КУБ-Газу" кіпрська компанія придбала у американської компанії Gastek Llc. В результаті безпосереднім власником 100% "КУБ-Газу" стала компанія Loon Ukraine, на 70% належить Kulczyk Oil.

Власником ще 30% Loon Ukraine є Gastek Llc.

Реклама:

У Kulczyk Oil Ventures задоволенні придбанням. "За два роки через програму капіталовкладень, яка фінансуватиметься за рахунок прибутку "КУБ-Газу", компанія планує подвоїти обсяг запасів і продуктивність розвіданих родовищ", - заявив президент і виконавчий директор кіпрської компанії Тім Еліот.

За його словами, у перші місяці поточного року середня продуктивність "КУБ-Газу" на ліцензованих газових свердловинах становила 166 куб. м на день, а середня ціна газу - 239,9 доларів за тисячу кубометрів.

Керуючий директор Gastek Михайло Афендіков повідомив, що в минулі місяці було проведено кілька зустрічей з технічними експертами Kulczyk Oil. "Ми обговорювали, як збільшити видобуток газу зі свердловин "КУБ-Газу". Я впевнений, що їх продуктивність зросте", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що на початку 2010 року АМКУ дозволив компанія Kulczyk Oil Ventures Limited (KOVL)придбати понад 50% в статутному капіталі ТОВ "КУБ-Газ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!