Польський бізнесмен видобуватиме газ на Луганщині

П'ятниця, 22 січня 2010, 12:46

Кіпрська компанія Kulczyk Oil Ventures Limited (KOVL), підконтрольна великому польському бізнесменові Яну Кульчику, отримала дозвіл Антимонопольного комітету (АМКУ) на придбання понад 50% в статутному капіталі луганськ газодобувної компанії ТОВ "КУБ-Газ".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Згідно з повідомленням, також надано дозволи на проміжні угоди, які забезпечують придбання Kulczyk Oil контролю над "КУБ-Газ".

Як відомо, у листопаді 2009 року канадська Kulczyk Oil Ventures Inc. повідомила про підписання угоди про купівлю за 45 млн. доларів 70% ТОВ "КУБ-Газ" у американської Gastek LLC, яка наразі повністю контролює це підприємство.

Реклама:

Купівля здійснюється через дочірні компанії KOVL і Loon Ukraine Holdings Limited (Loon Ukraine), а в результаті власником 70% "КУБ-Газа" через Loon Ukraine стане KOVL.

Основні активи "КУБ-Газа" складаються з чотирьох родовищ газу в Східній Україні в Дніпровсько-Донецькому басейні, для оцінки запасів який вже найнята компанія RPS Energy - підрозділ RPS Group plc.

Згідно з її звітом, чисті доведені запаси цих родовищ становлять 8,5 млрд. куб. футів природного газу (BCF) і 42 тис. барелів конденсату, з урахуванням вірогідних - відповідно, 15 млрд. BCF і 80,7 тис. барелів, а з урахуванням ще й можливих їх запаси оцінюються в 22,2 BCF і 122,1 тис. барелів.

Передбачається також наявність додаткових ресурсів, план розвитку яких зараз розглядає Kulczyk Oil.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!