Шлакові відвали ЗЗФ захопили удруге

Вівторок, 1 червня 2010, 19:23

У вівторок відбулося повторне захоплення ділянки полігону шлакових відвалів "Балка Середня", які належить ВАТ "Запорізький завод феросплавів".

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на юриста Олександра Винниченка, який представляє інтереси ЗЗФ.

За його словами, сьогодні вранці на території "Балки Середньої" було проведено виїзне засідання спецкомісії, створеної Запорізькою обласною держадміністрацією з метою розібратися в ситуації навколо полігону.

За інформацією Винниченка, на момент прибуття спецкомісії на територію цеху з переробки шлаків, яка є повноцінною структурною одиницею ЗЗФ, представники охоронної компанії "Ірбіс", що захопила полігон, її залишили.

Реклама:

Але після того, як комісія поїхала з території цеху ЗЗФ, представниками охоронної компанії було здійснене його повторне захоплення.

При цьому, за словами Винниченка, ними був зламаний шлагбаум, що перекриває дорогу, яка йде на територію цеху.

Він також додав, що люди, які захопили полігон, погрожували представникам ЗЗФ.

За словами юриста, особливу стурбованість викликає той факт, що з представниками комерційної охоронної структури синхронно діяли і органи правопорядку.

Зокрема, за його інформацією, на території цеху після від`їзду спецкомісії разом з представниками охоронної структури з`явилися працівники міліції і Державної служби охорони.

При цьому, за словами юриста, ними не було надано вагомої аргументації щодо їх появи на території цеху.

В той же час, за інформацією Виниченка, працівники Державної служби охорони підтвердили, що їх керівництво в курсі їхніх дій.

За словами Виниченка, наразі працівники міліції і Державної служби охорони залишили територію цеху, на ній залишаються тільки представники комерційної охоронної компанії "Ірбіс".

В той же час, за його словами, біля в`їзду на територію цеху продовжують чергувати дві патрульні машини з бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Як відомо, 27 травня у другій половині дня представники компанії "Деа Рома ДТД" зайняли цехи ДСС, ЗФЗ і ЗСС, розташовані на території Балки Середньої.

Як обгрунтування їх появи на території заводів, керівникам меткомбінатів було направлене розпорядження прокурора Заводського району Запоріжжя Сергія Богдана, у якому вимагалося не перешкоджати здійсненню компанією "Деа Рома ЛТД" робіт на території "техногенного родовища в Балці Середній".

Підприємства розцінили ці дії як рейдерське захоплення.

Компанії Віктора Пінчука, Ігоря Коломойського й Едуарда Шифріна звернулися до Кабміну з вимогою зберегти за ними право на розробку шлакосховища.

Тим часом учасники конфлікту не виключають, що за діями облради стоять інтереси групи "Приват", яка прагне в такий спосіб розширити свою діяльність на полігоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: