Бойко виключає поглинання і банкрутство "Нафтогазу"

Вівторок, 25 травня 2010, 12:52

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко виключає поглинання НАК "Нафтогаз України" і його банкрутство.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Мінпаливенерго.

Бойко підкреслив, що будь-яка співпраця з російськими партнерами буде відбуватися лише на паритетних засадах з урахуванням національних інтересів України.

"Дуже багато політичних спекуляцій сьогодні на цю тему. І я вважаю, що всі проекти, які ми починаємо, корисні для нашої держави. Вони всі, за дорученням нашого Президента, проводяться тільки на паритетних засадах і тільки з урахуванням наших національних інтересів. І ніякого поглинання в будь-якій сфері - в газовій, в ядерній, не буде" - наголосив він.

Реклама:

Міністр також підкреслив, що зараз немає загрози банкрутства НАК "Нафтогаз України".

"У нас дійсно була важка ситуація ... Проблеми, звичайно, є, це зрозуміло, але таких, які б створювали загрозу для "Нафтогазу", або для нашої держави - таких проблем немає", - підкреслив Бойко.

Як повідомлялося, об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз" на зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у кінці квітня запропонував глава уряду РФ Володимир Путін.

Українська сторона назвала цю пропозицію "експромтом" російських колег і не дала на ньеї конкретної відповіді.

Згодом президент Віктор Янукович заявив, що поєднувати дві паливні компанії можна лише у форматі 50 на 50 і відзначив, що таке об'єднання йому здається малоймовірним.

Нещодавно глава Адміністрації Віктора Януковича Сергій Льовочкін підкреслив, що українська влада поки не зацікавлена в об'єднанні "Газпрому" і "Нафтогазу".

За словами чиновника, таке злиття навряд чи стане економічно вигідним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!