"Газпром" і "Нафтогаз" не мають взаємних претензій

П'ятниця, 9 квітня 2010, 16:05

НАК "Нафтогаз України" і російський "Газпром" констатують відсутність взаємних претензій з питань поставок і транзиту природного газу в січні-березні 2010 року.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланні на прес-службу "Нафтогазу".

Згідно із повідомленням, 8 квітня сторони під час переговорів у Москві узгодили технічні питання взаємодії компаній в 1 кварталі 2010 року.

Зокрема, компанії підписали акти щодо транзиту природного газу через територію України і обговорили низку питань з виконання довгострокових контрактів купівлі-продажу і транзиту газу в 2010 році.

Реклама:

За результатами переговорів "Нафтогаз" і "Газпром" підтвердили відсутність взаємних претензій щодо виконання зазначених угод в 1 кварталі 2010 року.

Як повідомлялося, 6 квітня "Нафтогаз" розрахувався з "Газпромом" за поставлений у березні природний газ, перерахувавши близько 576,8 млн. доларів.

Наприкінці березня "Газпром" заявляв, що НАК в першому кварталі відбирає менше газу, ніж передбачено контрактом на поставку.

8 квітня компанії домовилися про збільшення закупівель "Нафтогазом" російського газу на 8,3%, або на 2,8 млрд. кубометрів до 36,5 млрд. кубометрів в 2010 році порівняно з визначеними раніше обсягами закупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!