Думка експерта: Акредитація філій нерезидентів ускладнить процедуру їх реєстрації

П'ятниця, 2 квітня 2010, 16:04

Уряд пропонує ввести акредитацію філій іноземних юросіб та вносити відомості про них до Єдиного держреєстру підприємців.

Намір такого врегулювання процедури акредитації відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб може ускладнити існуючу процедуру їх реєстрації в Україні.

Про це заявила радниця адвокатського об'єднання "Волков Козьяков і Партнери" Наталія Ісаханова.

"Вже існують норми, які встановлюють реєстрацію представництв іноземних суб'єктів господарювання, представництв, філій іноземних банків і структурних підрозділів громадських організацій", - сказала вона.

Реклама:

На думку експерта, неузгодженість чинних законодавчих актів, на яку посилаються автори документа, може бути усунена без введення додаткових процедур, які ускладнюють реєстрацію відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб.

Як відомо, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо акредитації на території України відокремлених підрозділів іноземних юридичних осіб" передбачає, що відомості юросіб вноситимуть до єдиного реєстру.

На думку авторів законопроекту, це дозволить припинити та унеможливити незаконну діяльність іноземних компаній, а також створить додатковий механізм запобігання непродуктивному відпливу коштів за межі України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: