Уряд готує перепис присутніх в Україні іноземних компаній

Вівторок, 30 березня 2010, 20:06

Уряд пропонує ввести акредитацію філій іноземних юросіб та вносити відомості про них до Єдиного держреєстру підприємців.

Відповідний урядовий законопроект зареєстрований у парламенті, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Акредитація відокремлених підрозділів іноземних юросіб - процедура, за якою органи, які здійснюють державну політику або нагляд у відповідній сфері, засвідчують можливість здійснення відокремленим підрозділом діяльності, шляхом видачі йому документа про акредитацію", - зазначено в документі.

Законопроект передбачає, що відомості про відокремлені підрозділи іноземних юросіб після їх акредитації підлягають внесенню в установленому законом порядку в Єдиний державний реєстр підприємців.

Реклама:

Pокрема, передбачається обов'язкова акредитація філій та представництв іноземних банків, фінансових компаній, представництв іноземних суб'єктів господарювання, структурних підрозділів громадських організацій.

На думку авторів законопроекту, його реалізація припинить незаконну діяльність представництв і філій іноземних компаній, а також створить додатковий механізм запобігання непродуктивному відпливу капіталів за межі України.

Як повідомляється в пояснювальній записці до документа, в законодавстві відсутні норми щодо акредитації на території України представництв іноземних компаній, тобто відсутня система акредитації відокремлених підрозділів іноземних суб'єктів господарювання

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: