Цушко хоче співпрацювати з Малайзією у торгівлі

П'ятниця, 2 квітня 2010, 10:33 -

Для активізації та посилення співпраці між Україною і Малайзією необхідно створити спільний українсько-малайзійський комітет з торгівлі.

Про це заявив міністр економіки Василь Цушко під час зустрічі з послом Малайзії Дато Абдуллою Сані бін Омаром, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Під час зустрічі Цушко наголосив на тому, що навіть попри вплив світової фінансової кризи тенденції економічної співпраці між двома країнами дають підстави для оптимістичних прогнозів.

Про це свідчать статистичні дані з початку 2010 року, зокрема двосторонній товарообіг за січень-лютий 2010 року збільшився на 23 %.

Реклама:

Міністр економіки зазначив, що Україна вітає нарощування поставок малайзійських товарів, але, у свою чергу, розраховує на те, що Малайзійська сторона сприятиме подальшому виходу продукції українського виробництва на внутрішні ринки в тому числі - збільшенню обсягів поставок продукції чорної металургії, хімічної продукції, зокрема добрив, продукції сільського господарства, включаючи зернові.

На думку керівника економічного відомства, для активізації й поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Малайзією необхідно створити спільний українсько-малайзійський комітет з питань торгівлі, який би опікувався питаннями торгівлі, інвестицій, співпраці у металургійній, машинобудівній, хімічній, аграрній, космічній, військово-технічній галузях тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: