Німці планують побудувати крохмальний завод у Київській області

Середа, 14 квітня 2010, 17:28

Німецька компанія Food Retail & Production CS GmbH (FRP CS Gmbh) має намір вкласти 200 млн. євро в будівництво крохмального заводу в Київській області.

Про це заявив керуючий засновник FRP CS Gmbh Вольфганг Ширмер на зустрічі з головою Київської обласної держадміністрації Анатолієм Присяжнюком, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Ширмер повідомив, що компанія працює над реалізацією цього інвестиційного проекту в Україні вже 2 роки.

Спочатку такий завод планувалося побудувати в Сумській області. Однак зараз компанія має намір реалізувати цей проект в Київській області.

Реклама:

Для реалізації проекту FRP CS Gmbh має намір створити в Київській області спільне німецько-українське підприємство.

У рамках проекту планується побудувати завод з виробництва крохмалю, млинок для помолу борошна, а також комбікормовий завод для виробництва кормів із відходів переробленої пшениці.

Загалом комплекс буде переробляти за рік близько 400 тис. тонн пшениці.

Ширмер повідомив, що компанія вже побудувала аналогічний завод поблизу Лейпцига у Німеччині, який є найбільшим виробником крохмалю в Європі.

За його словами, на заводі в Київській області буде створено близько 250 нових робочих місць.

Ширмер також повідомив, що продукція, яку випускатиме завод, буде реалізовуватися як в Україні, так і за кордоном.

За його словами, для реалізації проекту компанії необхідно 6 місяців для розробки проекту і близько двох років на будівництво заводу.

Присяжнюк у свою чергу запевнив німецьких інвесторів, що керівництво Київської області створить всі умови для реалізації цього проекту.

Він заявив, що Київська обладміністрація готова підписати договір про наміри щодо будівництва заводу, а також створити групу для визначення майданчика для будівництва заводу і вивчення ринку.

Присяжнюк також підкреслив, що продукція, яку планує випускати німецька компанія, є дуже дефіцитною як Європі, так і в Україні.

Голова Київської обладміністрації висловив упевненість, що продукція, яка вироблятиметься на цьому заводі, буде конкурентоспроможною в порівнянні з тією, яку нині випускає основний світовий виробник - США.

Зокрема, він зазначив, що в Україні дешевші зерно, електроенергія, газ, земля, а також робоча сила.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!