Лідери Європи побачили "нестійке відновлення" економіки

П'ятниця, 26 березня 2010, 12:44

Лідери Європейського Союзу вважають відновлення економіки регіону нестійким і пропонують залишити державні програми стимулювання в дії до повної стабілізації.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на проект рішень саміту ЄС, який завершується у п'ятницю.

"Економічна ситуація поліпшується, але відновлення все ще нестабільне", - говориться в документі.

Також наголошується, що своєчасна реалізація exit strategy на тлі повного відновлення економіки буде дуже важлива для державних бюджетів і фінансової системи.

Реклама:

Як відомо. лідери ЄС у четвер досягли угоди щодо програми підтримки Греції, яка переживає бюджетну і боргову кризу.

Механізм екстреної фінансової допомоги Греції вступить у дію у разі нездатності Афін продовжувати запозичення на фінансовому ринку.

План передбачає виділення кредитів Греції на двосторонній основі на ринкових умовах і разом з фінансуванням з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Ми зараз зіткнулися з величезним рівнем заборгованості, повільним структурним зростанням і високим безробіттям. Відновлення макроекономічної стабільності і повернення державних бюджетів на стійкий шлях розвитку є необхідними умовами росту", - наголошується в проекті рішень саміту ЄС.

Європейські лідери в цьому документі також підкреслюють важливість прогресу в сфері регулювання фінансового сектора, включаючи вимоги до капіталу фінкомпаній, кризове управління, ринки деривативів і кредитних дефолтних свопів на держпапери.

"Необхідний швидкий прогрес у зміцненні фінансового регулювання та нагляду як в ЄС, так і на міжнародному рівні, в тому числі в масштабах G20, щоб забезпечити однорідність конкурентного середовища на міжнародному рівні", - говориться в проекті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!