Антикорупційні ініціативи Януковича спрямовані проти середнього бізнесу?

П'ятниця, 12 березня 2010, 18:50

Від антикорупційних поривань президента Віктора Януковича постраждають не державні службовці чи народні депутати, а дрібні підприємці.

Так вважають львівські юристи і підприємці, опитані українською службою "Радіо Свобода".

Детально ознайомившись із пакетом антикорупційних законів, вони заявляють, що насправді від застосування цих норм постраждають "дрібні підприємці, які виживають завдяки своїй праці".

Реклама:

"Згідно з новим законодавством, кожен підприємець, який окрім своєї основної діяльності, офіційно працює на іншій роботі, перетворюється на корупціонера", - цитує підприємців радіостанція.

Гворячи їхніми словами, якщо підприємець є співзасновником фірми, і водночас директором, то він уже, згідно з новим законом, корупціонер.

"В Україні найбільш уражені корупцією депутати і держслужбовці, а цей закон спрямований проти підприємництва. Звісно, що він вигідний комусь, якщо його ухвалили. Ухвалили, щоб маніпулювати середнім класом, який є динамічний у розвитку, становить основу суспільства", - вважають опитані.

Судячи з матеріалу, юристи вважають, що цей закон спрямований на знищення середнього класу, який міг би становити загрозу тим політикам, які протягнули цей закон.

"Якщо науковець обіймає посаду завкафедри чи декана, а, скажімо, менеджер є акціонером чи учасником товариства, то вони корупціонери", - цитує їх радіослужба.

Критикують юристи закони і за те, що згідно з ними, як вони кажуть "керівник підприємства не має права бути власником іншого підприємства".

За їхніми словами, якщо хтось комусь пообіцяв хабара, то теж увійде в єдиний реєстр корупціонерів, а це означає, що не матиме права обиратись чи претендувати на державну посаду. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: