Прем'єр Азаров обіцяє не воювати з Нацбанком

Четвер, 11 березня 2010, 13:27

Новообраний прем'єр-міністр Микола Азаров не виключає зміну голови Національного банку України, але не вважає це першочерговим завданням нового уряду.

Про це він заявив на брифінгу у четвер.

"Розмова така з президентом була, і неодноразово. Ми обговорювали можливі варіанти. Кандидатур декілька, але я не можу їх назвати", - сказав він.

Азаров зазначив, що завдання, яке наразі стоїть перед урядом, "полягає не в тому, щоб змінити негайно голову Нацбанку, а в тому, щоб разом з керівництвом Нацбанку виробити оптимальну грошово-кредитну політику в 2010 році".

Реклама:

"Без такої взаємодії ми не зможемо в дуже короткий термін подати в парламент бюджет. Тому зараз ми не будемо займатися організаційними питаннями, ми будемо займатися одним - це узгодження спільних позицій з тим, щоб стабілізувати перш за все дуже серйозний інфляційний навіс, який склався за останні місяці", - підкреслив він.

"Ви знаєте, (інфляція склала) близько 4% за два місяці перші ... Це дуже високий показник", - наголосив новообраний прем'єр.

За його словами, крім того, Україна має "дуже серйозні зобов'язання по внутрішніх і зовнішніх платежах", тому першочергове завдання нового уряду - знайти спільні підходи з Нацбанком.

"Такого, як було раніше, коли уряд постійно звинувачував у чомусь Нацбанк, а Нацбанк воював з урядом, такого не буде. Буде єдина узгоджена політика з огляду на необхідну незалежність у прийнятті рішень за керівництвом Нацбанку", - наголосив Азаров.

Як відомо, з грудня 2004 року Національний банк України очолює Володимир Стельмах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!