"Нафтогаз" розраховує на "живі гроші" від "Газпрому"

Субота, 6 лютого 2010, 21:00

У НАК "Нафтогаз України" очікують, що розмір передоплати транзиту газу, який залишився з 2009 року, буде відпрацьований транзитом газу в січні і лютому 2010 року, і транзит газу в березні може відбуватися вже за "живі гроші".

Про це на брифінгу в суботу заявив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко, повідомляє агентство "УНІАН".

Він уточнив, що 2009 року "Нафтогаз" одержав від "Газпрому" передоплату за транзит у розмірі 2,15 млрд. доларів, що приблизно відповідало оплаті планованого минулого року газу, проте через скорочення обсягу транзиту на початок 2010 року залишилися не відпрацьованими близько 700 млн. доларів.

За словами Діденка, в січні транзит газу через територію України становив близько 9,5 млрд. кубометрів, і за новою ціною вартість транзиту цього газу становить більш як 300 млн. доларів.

Реклама:

"Більш як 300 млн. доларів ми вже відпрацювали. Решту авансу ми плануємо відпрацювати в лютому. І в квітні за підсумками березня ми вже одержимо живий платіж", - сказав Діденко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!