Влада Китаю не хоче китайського Hummer

Середа, 24 лютого 2010, 14:15

Влада Китаю не підтримала заявку компанії Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co., Ltd на придбання бренду Hummer, що входить до складу американської корпорації General Motors.

Про це повідомляє агентство Вloomberg із посиланням на інформовані джерела.

За даними агентства, покупка Hummer, котрий виробляє позашляховики, не збігається з політикою китайського уряду, спрямованою на розвиток енергозберігаючих технологій. Зокрема, шляхом надання податкових пільг на автомобілі з малими об'ємами двигунів.

Крім того, для зниження залежності від імпорту нафти і скорочення забруднення навколишнього середовища, Китай закликає місцевих автовиробників зосередити основні зусилля на випуску більш економічних автомобілів, включаючи гібриди.

Реклама:

В Sichuan Tengzhong раніше запевняли, що після остаточного завершення угоди компанія має намір зосередиться на розвитку енергозберігаючих технологій, а також створенні нового покоління автомобілів з підвищеною паливною економічністю.

Разом з тим, за словами помічника міністра торгівлі Ван Чао, інформація про те, що влада Китаю заблокувала реалізацію угоди "не точна".

Він зазначив, що міністерство ще не отримало заявки на придбання Hummer від Sichuan Tengzhong.

Як повідомлялося, 13 жовтня 2009 року GM і Tengzhong оголосили про укладення остаточної угоди, яка дозволить Tengzhong придбати Hummer за 150 млн. доларів. Однак умови угоди підлягають затвердженню урядами США і Китаю.

В очікуванні схвалення влади, компанії домовилися про продовження термінів відведених для придбання бренду Hummer.

Зокрема, відповідно до договору підписаного компаніями в жовтні, Tengzhong мала намір придбати Hummer до 31 січня 2010 року. Тепер терміни продовжені до закінчення лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!