Хороші вісті зі США посприяли зростанню ринків

Вівторок, 2 лютого 2010, 09:53

Фондові індекси США збільшилися за підсумками торгів у понеділок більш ніж на 1,1% завдяки гарним статистичним даним, а також за рахунок позитивних фінансових результатів Exxon Mobil.

Ціна акцій Exxon Mobil збільшилася на 2,7% після того, як прибуток найбільшого нафтовиробника США в четвертому кварталі знизився не так значно, як очікували експерти, за рахунок підвищення вартості нафти та виробництва, повідомляє агентство Bloomberg.

На цій новині подорожчали також папери Chevron - на 2%.

"Феноменальні корпоративні прибутки рухають ринок вгору. Ось чому ми не можемо отримати корекції більше ніж на 10%, тому що корпоративні показники просто дуже хороші", - відзначає головний інвестиційний директор Wilbanks, Smith & Thomas Уейн Уілбанкс.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average у понеділок виріс на 118,2 пункту (+1,17%) - до 10185,53 пункту.

Значення Standard & Poor's 500 піднялося за день на 15,32 пункту (1,43%), склавши 1089,19 пункту.

Nasdaq Composite додав за підсумками торгів 23,85 пункту (1,11%) - до 2171,2 пункту.

З початку 2010 року зниження Dow Jones і S&P 500 перевищує 2,3%. Індекс Nasdaq втратив цього року 4,3%.

Європейські фондові індекси за підсумками торгів у понеділок збільшилися на 0,6-1,1%, причому підйом тривав другі торги поспіль. Сприятливий вплив на ринок зробили, зокрема, хороші статистичні дані зі США.

Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 виріс до кінця сесії на 0,6%, хоча в ході торгів зниження досягало 0,8%. З максимуму, зафіксованого 19 січня, індикатор знизився 4,6%.

"Недавній відкат був довгоочікуваним і привів акції з перекуплених рівнів у порівнянні з облігаціями майже до нейтральних", - відзначають аналітики JPMorgan Asset Management.

Сімнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів у перший день лютого. Виняток становив лише грецький ринок.

Торги на фондових майданчиках Азіатсько-Тихоокеанського регіону відкрилися ростом у вівторок завдяки позитивним даним про промислове виробництво в США і підвищення цін на нафту.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific піднявся на 1% - до 117,39 пункту. Приріст показника є максимальним з 14 січня.

Японський індекс Nikkei 225 додав 1,5%, китайський Shanghai Composite - 0,8%. Австралійський S&P/ASX 200 збільшився на 1,8%, демонструючи найшвидший ріст серед показників регіону, після того як центральний банк країни залишив процентну ставку overnight без зміни на рівні 3,75% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!