Уманський не хоче зустрічатися з місією МВФ до виборів

Середа, 27 січня 2010, 13:06

Питання щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом, з огляду на президентські вибори в Україні, необхідно перенести на два тижні.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Уманський зазначив, що питання прибуття технічної місії МВФ поки не вирішене.

"Ми їх поки що не запрошували, а за домовленістю, яка в нас була досягнута, місія виїде, як тільки ми їх запросимо. Безумовно, всі дати ми ще будемо узгоджувати", - відзначив він.

Реклама:

Відповідаючи на запитання журналістів, чому Україна досі не запросила місію, Уманський відповів: "На жаль, на сьогодні питання по роботі з МВФ і з підготовки до чергового перегляду програми, з огляду на президентські вибори, на мою думку, необхідно все ж таки перенести на два тижні".

Крім того, в.о. голови Мінфіну повідомив, що Україна підготувала і передала МВФ повну інформацію, яку просив фонд.

"Ми цю інформацію по 2009 року йому передали, також передали тимчасовий розпис на 2010 рік, всі матеріали всі цифри. Завдання технічної місії - це вже підготовка до підписання тексту меморандуму і листи про наміри", - додав Уманський.

Як повідомлялося, раніше голова МВФ Домінік Стросс-Кан обіцяв відновити роботу з Україною після завершення президентських виборів.

У представництві МВФ в Україні заявляють, що приїзд офіційної місії фонду до Києва можливий не раніше другої декади лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!