Теплокомуненерго починають рік з боргів

Понеділок, 18 січня 2010, 10:35

Підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) продовжують накопичувати заборгованість за природний газ, спожитий протягом нового (2009-2010 років) опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України" з посиланням на дані оперативного моніторингу.

Згідно з повідомленням, рівень розрахунків з НАК теплопостачальних підприємств у новому опалювальному сезоні склав (станом на 15.01.10) 46%, а сума боргу за спожитий природний газ перевищила 2,3 млрд. гривень.

Найбільші борги за спожитий природний газ - у тепловіробніків Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Львівської областей, а також АР Крим.

Реклама:

Рівень розрахунків понад 90% мають лише підприємства ТКЕ Чернівецької області.

Незадовільним є стан розрахунків підприємств ТКЕ також і за підсумками минулого опалювального сезону (2008-2009 років).

Рівень оплати теплопостачальніків за спожитий газ складає 78%, а борг перед НАК - 1,96 млрд. гривень.

Найбільші неплатники за природний газ, спожитий минулого опалювального сезону - підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської областей.

Незадовільними залишаються розрахунки за спожитий природний газ і столичної енергокомпанії АЕК "Київенерго".

Заборгованість столичних теплоенергетіків перед ДК "Газ України" за 2009-2010 роки склала понад 1,34 млрд. гривень. Рівень оплати у 2009 році - 65%.

Дані оперативного моніторингу засвідчують про загалом високий рівень оплати громадянами майже в усіх регіонах житлово-комунальних послуг (95-98%), в тому числі за опалення та гаряче водопостачання. Однак сплачені ними кошти в належному обсязі до ДК "Газ України" не надходять.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!