Тимошенко не хоче відповідати за держбюджет

Середа, 23 грудня 2009, 13:36

Відповідальність за те, що в 2010 рік Україна увійде без бюджету, лежить на Верховній раді і тих фракціях, які відмовилися за нього голосувати.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Те, що Україна в 2010 рік входить без бюджету, це пряма відповідальність тих парламентських фракцій, які не розглядали бюджет, вчасно поданий урядом. Ми вважаємо, що, відповідно до Бюджетного кодексу, цей бюджет не був повернутий, він залишився в парламенті. Ми не розглядаємо цей бюджет як повернутий. Парламент не виконав свою функцію", - наголосила вона.

У той же час, за словами Тимошенко, фракція БЮТ була готова розглядати цей бюджет і працювати над ним.

Реклама:

"І те, що бюджет не розглянуто, свідчить про крайню безвідповідальності тих політиків і тих політичних сил, які залишили країну без бюджету", - зазначила вона.

Тимошенко також підкреслила, що неприйняття бюджету не вплине на фінансову стабільність держави, і країна буде "в повному фінансовому порядку".

"Але в той же час, я хочу, щоб люди знали в обличчя кожного політика, політичну силу, які відмовилися розглядати бюджет, в тому числі там брав участь Президент, в тому числі і лідер Партії регіонів пан Янукович", - підсумувала вона.

Як повідомлялося, глава Секретаріату президента Віра Ульянченко вважає, що Тимошенко не зацікавлена в прийнятті державного бюджету на 2010 рік до виборів президента.

Голова Верховної ради Володимир Литвин прогнозує прийняття державного бюджету на 2010 рік у березні-квітні 2010 року.

Фракція Партії регіонів у Раді має намір домагатися прийняття держбюджету-2010 до кінця 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!