Євросоюз ще раз перевірить українських виробників м'яса

Середа, 2 грудня 2009, 17:35

На початку 2010 року європейські комісари знову перевірять українських виробників м'яса птиці і яєць, які для виходу на європейський ринок повинні будуть виконати зауваження, висловлені інспекторами раніше.

Про це під час "круглого" столу заявив голова Ради директорів асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Європейські комісари, які приїжджали влітку з верифікаційних візитом в Україну з метою перевірки ряду українських виробників м'яса та яєць, особливих претензій до вітчизняної продукції не мали, повідомив він.

"Були питання, пов'язані з гармонізацією українського ветеринарного законодавства з європейським. До наших підприємств були окремі невеликі зауваження ... Насправді, це дуже швидко усунути, і ми очікуємо з січня по лютий цього року повторну перевірку. Ветеринарний комітет вже готовий до всіх тих зауважень, які були зроблені", - сказав Бакуменко.

Реклама:

Як повідомлялося, у середині червня 2009 року єврокомісари перевірили низку українських підприємств-виробників курячого м'яса та яєць і висловили, за словами голови Держкомветмедицини Петра Вербицького, лише невеликі зауваження до українських норм.

Так, зауваження інспекторів стосувалися в основному невідповідності окремих пунктів української та європейської нормативно-правових баз.

Після усіх перевірок Рада міністрів ЄС з сільського господарства та охорони прав споживачів має прийняти остаточне рішення про можливість поставок української продукції в Євросоюз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!