Росії обіцяють безробіття у 10 мільйонів чоловік

Субота, 7 листопада 2009, 17:41

Загальна чисельність безробітних в Росії до кінця 2009 року зросте до 10 мільйонів.

Так вважає президент Національної Асамблеї фахівців в галузі праці та соціальної політики Микола Волгін.

"Незважаючи на заяви про ознаки пожвавлення економіки, мій прогноз про зростання фактичного безробіття, що визначається за методикою Міжнародної організації праці, - в країні до кінця року до 10 млн. чоловік - залишається в силі", - заявив він "Интерфаксу".

Що стосується офіційно зареєстрованого безробіття, то, за словами експерта, воно не відображає реальну ситуацію в сфері зайнятості.

"Коли мова заходить про офіційно зареєстрованих безробітних, то це не є реальним показником ситуації на ринку праці. Це просто орієнтир для фінансових витрат для виплати допомоги з безробіття", - сказав він.

На думку Волгіна, тенденція скорочення чисельності офіційно зареєстрованих безробітних не є однозначно позитивною.

"Те, що скорочується чисельність людей, що звертаються за допомогою до служби зайнятості, можливо, не дуже добре. Тих, хто розраховує виключно на себе і на свої зв'язки в пошуку роботи, більшість. Кваліфіковані фахівці, що втратили роботу, як правило, шукають самі робочі місця", - зазначив експерт.

Торкаючись питомої ваги офіційно зареєстрованих безробітних у загальної кількості фактичного безробіття, Волгін припустив, що до кінця року таких, хто звернувся до служби зайнятості буде трохи більше 20%.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: