Словени хочуть інвестувати в малий і середній бізнес України

Четвер, 26 листопада 2009, 10:19

P&S Asset Management в кінці вересня зареєструвала фонд прямих інвестицій "Підприємства малого та середнього бізнесу" з цільовим розміром не менше 10 млн. доларів для інвестування в підприємства в сфері послуг.

Про це на прес-конференції в середу заявив засновник і керуючий партнер угорської P&S Group Деан Миколич, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що основними перевагами підприємств середнього та малого бізнесу є притаманна їм гнучкість, маневреність і здатність оперативно реагувати на умови, що змінюються.

"В Україні середній і малий бізнес усе ще знаходиться на стадії раннього розвитку, тоді як у Європі цей показник знаходиться в межах 40%", - сказав він.

Реклама:

Миколич також повідомив, що цільовою аудиторією клієнтської фонду є місцеві підприємці із західним підходом для розвитку бізнесу в країні. При цьому він додав, що компанія націлена на поступовий вхід на ринок і неекстремальне початкове зростання.

За словами директора компанії з управління активами P&S Asset Management Сергій Савчук, клієнтами фонду, що створюється строком на п'ять років, є заможні інвестори зі значним порогом входження (від 1,5 млн. доларів).

Фонд планує інвестувати в існуючі бізнеси, не обтяжені кредитами. Основна сфера інвестицій-телекомунікації, IТ-, фінансові послуги, логістика, маркетинг, аптечні мережі.

У той же час Савчук зазначив, що однією з основних проблем середнього та малого бізнесу в Україні є обмежений доступ компаній СМБ до капіталу та інвестицій.

P&S Group - провідна інвестиційна, експертна та консалтингова група в Словенії. Компанія надає послуги в сферах фінансового консалтингу, угод злиттів і поглинань, оцінки бізнесу, а також управляє фондом прямих інвестицій P&S East Growth в Люксембурзі з активами на суму понад 25 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!