Тимошенко змушує металургів почекати ще тиждень

Середа, 25 листопада 2009, 17:02

Кабінет міністрів переніс розгляд питання про продовження меморандуму підприємствами гірничо-металургійного комплексу країни на перший квартал 2010 року.

Про це заявив міністр промислової політики Володимир Новицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це питання буде розглянуто на наступному тижні", - сказав він.

Як повідомлялося, у рамках меморандуму уряд постановою №925 від 14 жовтня 2008 року ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонував Національній комісії з регулювання електроенергетики припинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Реклама:

Спочатку постанова була прийнята на період до 1 січня 2009 року, потім продовжена на перший квартал 2009 року, на початку квітня - до 1 липня 2009 року, в кінці червня - до 1 жовтня 2009 року.

Пізніше Кабмін пролонгував меморандум порозуміння з підприємствами ГМК до кінця 2009 року, обговоривши, зокрема, що надання преференцій підприємствам буде здійснюватися у разі реалізації ними металопродукції на внутрішньому ринку за цінами не вище експортних.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 6 листопада на нараді з питань розвитку ГМК в Маріуполі обіцяла, що Кабмін на найближчому засіданні розгляне питання про пролонгацію дії Меморандуму про взаєморозуміння з підприємствами гірничо-металургійного комплексу та профспілками, підписаного 10 листопада 2008 року, що передбачає мораторій на підвищення цін на електроенергію та залізничних тарифів.

Глава уряду нагадала, що відповідно до узгодженої антикризової програми вартість коксівного вугілля для галузі була знижена на 80%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: