Уряд готується докапіталізувати Укргазбанк ще на 1,9 мільярда

Середа, 18 листопада 2009, 17:20

Укргазбанк, який отримав влітку 2009 року 3,1 млрд. гривень в рамках програми капіталізації за участю держави, може збільшити статутний капітал на 1,9 млрд. гривень - до 5,7 млрд. гривень.

Це питання буде розглянуто на зборах акціонерів 30 листопада за ініціативою одного з акціонерів, ім'я якого не розголошується, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив агентству виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, уряд поки не приймав рішення про докапіталізацію Укргазбанку на цю суму.

"Діє той же механізм, що й раніше: ми заходимо в банк, проводимо due diligence, виявляємо проблеми і за результатами виносимо на Кабмін питання про капіталізацію і її розміри. Зараз, з урахуванням того, що тимчасова адміністрація вже закрита, юридичний шлях докапіталізації Укргазбанку - це збори акціонерів ", - сказав він.

Реклама:

В.о. міністра додав, що на засіданні наглядової ради банку наступної п'ятниці буде остаточно затверджене це питання.

"Зараз завершується перевірка банківського нагляду Укргазбанку і за її результатами і того due diligence, який ми вже завершили, ця цифра буде уточнена, буде ухвалено рішення Кабміну легалізувати (докапіталізацію на таку суму) через збори акціонерів", - пояснив Уманський.

Він уточнив, що рішення уряду буде прийнято до зборів акціонерів.

Укргазбанк заснований в 1993 році. Його найбільшими акціонерами на 1 квітня 2009 року були ТОВ "Фінансово-інвестиційний альянс" (40,1975%) і ТОВ "Компанія "Укргазінвест плюс" (19,0005%).

Після участі в капіталізації Укргазбанку частка держави в ньому склала 81,58% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: