Банк "Арма" залишився без підтримки

Понеділок, 16 листопада 2009, 09:27

У банку "Арма" 15 листопада завершилася дія мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Через відмову одного з потенційних інвесторів - компанії "Петрус" - від своїх обіцянок тимчасова адміністрація подала до Нацбанку заявку на ліквідацію банку, пише газета "Комерсант-Україна".

"У Нацбанку поки думають, але у нас більше немає альтернативних інвесторів. У четвер мій заступник подав до НБУ рекомендацію про відкликання ліцензії, хоча вони можуть продовжити мораторій", - цитує видання слова тимчасового адміністратора "Арми" Олександра Довгополюка.

"Думаю, тут діють політичні мотиви - в Нацбанку зараз не хочуть збільшувати кількість ліквідованих банків", - додав він.

Реклама:

Як відомо, з початку кризи НБУ ініціював ліквідацію всього чотирьох банків, тоді як тимчасові адміністрації працювали або продовжують працювати в 25 установах.

В "Армі" був уведений шестимісячний мораторій на термін з 17 квітня по 16 жовтня, але згодом продовжено до 15 листопада. На думку Довгополюка, НБУ може продовжити мораторій ще на п'ять місяців.

Ліквідація банку загрожує проблемами для вкладників.

"В "Армі" зависли гроші відомих осіб, включаючи компанії Миколи Азарова та Петра Симоненка. Якщо почнеться ліквідація, вони втратять шанс повернути хоча б частину коштів. Юридичні особи знаходяться в самому кінці списку на повернення вкладів. Але можна поступитися вкладникам правами вимоги по кредитах", - сказало виданню джерело, близьке до"Арми".

Вклади фізичних осіб в "Армі", за даними НБУ, на 1 жовтня становили 238,7 млн. гривень, підприємств - 95,8 млн. гривень, кредитний портфель - 448,2 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!