Ющенко пропонує МВФ прислухатися до його арифметичної логіки

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 16:38

У секретаріаті Ющенка сподіваються, що МВФ ухвалить аргументи президента щодо підписання закону про підвищення соцстандартів.

Про це сказав перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в п'ятницю в Києві, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що президент не зміг провести зустріч з місією МВФ, однак голові держави відома думка Фонду щодо закону про підвищення соцстандартів.

Перший заступник голови секретаріату підкреслив, що сьогодні МВФ має розрахунки тільки Міністерства фінансів і не знає аргументів президента.

За його словами, коли Ющенко приймав рішення про підписання закону він розумів, "що в нас будуть труднощі в роботі з МВФ".

У той же час Шлапак зазначив: "Сподіваюся що до арифметичної логіки президента прислухаються в МВФ, коли прийматимуть рішення щодо подальшої співпраці з Україною".

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредитів в рамках програми стенд-бай у розмірі близько 17 млрд. дол.

За минулий час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже 11 млрд. дол.

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. дол. заплановано на листопад.

Крім того, МВФ вимагає від України ветування закону про підвищення соцстандартів.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко також направила президенту Віктору Ющенку листа з пропозицією застосувати право вето на закон про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

Разом з тим, Ющенко заявив, що не буде застосовувати право вето до закону про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!