Кредитні спілки потребують мільярда гривень

Субота, 3 жовтня 2009, 12:56

Обсяг проблемних кредитів у системі кредитних спілок становить майже 27%, або близько 1,1 млрд. гривень при загальному обсязі виданих кредитів членам кредитних спілок (КС) у розмірі 4,121 млрд. гривень.

Про це заявив голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) Віктор Суслов, повідомляє агентство "УНІАН".

За його інформацією, на кінець першого півріччя 2009 року кількість учасників КС становила 2,151 млн. чоловік, при цьому вкладниками кредитних спілок є 124 тис. чоловік проти 245 тис. у 2007 році.

Суслов зазначив, що на сьогодні забезпечена виплата понад 50% коштів вкладів учасників кредитних спілок.

Реклама:

За його словами, сьогодні ситуація в системі кредитної кооперації не є критичною, і 0,5-1 млрд. грн. додаткових коштів було б достатньо для того, щоб повністю стабілізувати роботу кредитних спілок.

Суслов повідомив, що переговори з Національним банком України про створення системи рефінансування кредитних спілок ні до чого не привели.

Тому Держфінпослуг має намір упровадити таку систему шляхом ухвалення відповідної постанови Кабінету міністрів, створивши механізм кредитування КС з визначенням уповноваженого банку, через який таке кредитування проводитиметься.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: