Уряд буде змушений підвищити тарифи на газ - експерт

Вівторок, 13 жовтня 2009, 14:12

Уряд піде на певне підвищення тарифів на газ для населення в 2009 році, що дозволить Міжнародному валютноиу фонду (МВФ) виділити черговий транш коштів.

Про це заявив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ільдар Газізуллін на прес-конференції у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Гроші в Україну надійдуть. Україна надто важлива країна в Центральній Європі ... Уряд, ймовірно, все ж таки піде на підвищення тарифів цього року. Як мінімум, це може бути символічне підвищення, наприклад на 10%", - сказав він.

За його словами, уряд і представники МВФ зможуть обгрунтувати затягування з реалізацією реформ напруженою політичною ситуацією в країні.

Реклама:

Старший економіст МЦПД також зазначив, що європейські країни-донори МВФ зацікавлені в збереженні стабільності банківської системи України. Відсутність кредитної підтримки ставить великі іноземні інвестиції в український банківський сектор під загрозу.

Газізуллін також відзначив, що відстрочка виділення чергового траншу коштів МВФ підсилить девальваційний тиск на гривню і значно погіршить ставлення інвесторів до країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!