"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко: політичні кредити набагато небезпечніші

Четвер, 3 вересня 2009, 19:36 -

Президент Віктор Ющенко вважає, що уряд має зберегти співпрацю з МВФ.

Про це він заявив під час інтерв'ю українським діловим виданням - газетам "Бізнес", "Дело", "Коммерсант-Украина", "Інвест-газета", "Деловая столица", журналу "Власть денег", повідомляє прес-служба президента.

"Нам треба підійти до раціональної оцінки бюджетних завдань найближчих 5 місяців, чітко усвідомлюючи, що треба зберегти програму співпраці з Міжнародним валютним фондом. На жаль, сьогодні з 6 попередніх умов 5 українським урядом не виконані й продовження програми поставлено під серйозний сумнів" , - зазначив Ющенко.

За його словами, не можна допускати залучення коштів із зовнішніх ринків під непрозорі умови.

"Це велика помилка - сиру безкоштовного немає, а політичні кредити набагато небезпечніше, оскільки мова йде про торгівлю національним інтересом, національними активами або про проекти, про які ми дізнаємося, коли закінчиться приватизація двох-трьох перших об'єктів - Одеського припортового, підприємств хімії або електрогенерації", - сказав він.

Президент попередив, що зробить все для зупинки такого роду приватизації.

Президент твердо наполягає на тому, що співпраця з МВФ має бути продовжена, оскільки буде мотивувати український уряд до проведення реформ і сигналізувати про інвестиційну привабливість української економіки.

"На сьогодні у гривні залишилася одна загроза - слабка бюджетна політика держави. Якщо далі бездумно, через емісійний верстат вирішувати проблеми неякісного бюджетного планування, непродуманої бюджетної політики - це ставити під удар насамперед кожну людину", - підкреслив голова держави.

"Я противник того, щоб за рахунок емісії Національного банку ці речі вирішувалися. І 10 мільярдів емісії на Євро-2012 - я наклав повторне вето і буду говорити, що це злочин проти стабільності гривні", - додав Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: