Тимошенко "призначила" кінець кризи на грудень 2010 року

Понеділок, 14 вересня 2009, 12:37 -

У Кабінеті міністрів Юлії Тимошенко розраховують приступити до підвищення соцстандартів з 1 грудня 2010 року.

Про це прем'єр заявила, відкриваючи засідання Національної тристоронньої соціально-економічної наради, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Мені, як людині, що в якості кандидата братиме участь у президентській кампанії, теж можна було б сьогодні роздати сильні соціальні стандарти. Але потрібно розуміти, що за цим - падіння виробництва, повне руйнування всіх антикризових програм, просто глухий кут ", - заявила Тимошенко.

"І якщо ми хочемо людям зберегти робочі місця, а це наше ключове завдання, ми повинні бути однією командою, а всі політичні прапори, усі політичні вибори залишити за межами наших сьогоднішніх зборів", - додала вона.

Реклама:

Тимошенко висловила упевненість, що "після завершення кризи з 1 грудня 2010 року ми будемо потужно підвищувати всі наші соціальні стандарти".

За її словами, в проекті державного бюджету на 2010 рік передбачено помірне підвищення заробітних плат для окремих категорій населення, зокрема для вчителів, працівників охорони здоров`я, бібліотек і клубів, повідомляє агентство "УНІАН".

Прем`єр-міністр уточнила, що таке підвищення здійснюватиметься за рахунок введення спеціальних доплат, які дозволять у середньому на 20% збільшити рівень заробітної плати.

Як відомо, раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що проект держбюджету на 2010 рік без підвищення соцстандартів у Верховній раді розглянутий не буде.

У той же час, Федерація профспілок України висловила рішучий протест у зв`язку з рішенням Кабінету міністрів заморозити розміри державних соціальних стандартів і гарантій у державному бюджеті на 2010 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: