Уряд прогнозує позитивну динаміку зростання економіки

Неділя, 13 вересня 2009, 11:58 -

Уряд прогнозує позитивну динаміку зростання економіки у 2010 році.

Про це заявив міністр економіки Богдан Данилишин на відкритому засіданні уряду, присвяченому розгляду проекту Державного бюджету на 2010 рік.

"У 2010 році в основному формуватимуться позитивні тенденції та стимули для подальшого довгострокового економічного зростання на основі зміцнення конкурентноздатності національної економіки", - зазначив  Данилишин.

За його словами, виходячи з реальних передумов розвитку національного господарства, уряд очікує, що у 2010 році  зростання валового внутрішнього продукту буде відбуватися на рівні 3,7%, а номінальний обсяг ВВП становитиме 1178,6 млрд. грн.

Реклама:

Данилишин підкреслив, що збалансованість попиту і пропозиції дозволить закріпити у 2010 році помірну інфляційну динаміку, і тому  індекс споживчих цін планується на рівні 109,7%.

Міністр поінформував, що реальне збільшення середньомісячної заробітної плати плануються на рівні 3%, зростання продуктивності праці - 3,5%, а фонд оплати праці працівників та грошового забезпечення військовослужбовців становитиме  331 млрд. грн.

За його словами, збільшення обсягів експорту товарів та послуг за методологією платіжного балансу очікується на рівні 9,5% і імпорту - на 6,3%. 

Окрім того, приріст промислового виробництва прогнозується на рівні 2,9%.

"Значним за впливом на динаміку промисловості стане машинобудування завдяки тим програмам, які зараз прийнято урядом, тим коштам, які виділяються з урядових проектів, в тому числі Стабілізаційного фонду і проектів по праці з іншими країнами, де приріст промислового виробництва на 2010 рік планується на рівні 5%", - пояснив міністр, і додав, що "2010 рік стане початком одужання національної економіки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: