Уряд розгляне список недобудов на 400 мільйонів гривень

П'ятниця, 7 серпня 2009, 18:48

Міністерство регіонального розвитку та будівництва планує 12 серпня винести на розгляд Кабінету міністрів перелік з близько 30 недобудованих житлових об'єктів у регіонах України на загальну суму приблизно 400 млн. гривень для подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Про це по завершенні церемонії поздоровлення будівельників з їх професійним святом в Києві в п'ятницю заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На наступний Кабмін всі, хто прийде, ми всіх включаємо. О 10 ранку в понеділок я збираю всіх у себе, я всіх обдзвонив. З них 15 вже заявили сьогодні. Думаю, що буде близько 30, десь на 400 млн. гривень на наступний Кабмін", - сказав він.

За словами міністра, зокрема, серед нових бажаючих взяти участь у цій програмі забудовники з Івано-Франківська, Харкова та Одеси.

Реклама:

"Івано-Франківськ - готове котеджне містечко близько 300 двоповерхових таунхаусів. Люди (забудовник) пропонують 37 будиночків по 92 квадратних метрів по 4,2 тис. гривень, повністю готових - завтра здавай в експлуатацію та заселяй людей. "Житлобуд-1" погодився - п'ять будинків по Харкову близько 15 тис. квадратних метрів, є 4 тис. гривень, є 4,2 тис. гривень. Сьогодні на виході Одеса в районі 4,2 тис. гривень в районі 30 тис. квадратних метрів - компанія "Прогрес". Севастополь думає", - сказав він.

Крім того, Ісаєнко зазначив, що в рамках цієї програми вже проінвестоване житло в Боярці.

"Ці будинки в Боярці через три дні після прийняття рішень вже проплатили гроші. Там абсолютно спрощена схема, ніяких тендерів, просто договір пайової участі в будівництві житла і - йди, перераховуй", - сказав він.

У той же час перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута повідомив, що в ході засідання уряду 5 серпня був затверджений список на 147 млн. гривень з 17 об'єктів на 632 квартири площею 41 тис. квадратних метрів.

"Сьогодні 147 млн. гривень - це ті 632 квартири загальною площею 41 тис. квадратних метрів. Це перша ластівка", - сказав він.

Як повідомлялося, на засіданні 5 серпня, Кабінет міністрів прийняв перше рішення про викуп недобудованих об'єктів житлового будівництва на загальну суму 73,5 млн. гривень для подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.

Уряд затвердив перелік з 17 об'єктів в 10 регіонах (Запорізькій, Чернігівській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Харківській областях).

Діапазон цін у залежності від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. гривень. за квадратний метр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!