У Мінфіні хочуть втрутитись у переговори з кредиторами банку "Надра"

Четвер, 6 серпня 2009, 11:07

Кабінет міністрів може офіційно включитися в переговори з кредиторами проблемного банку "Надра", щоб прискорити процес підготовки кредитно-фінансової установи до рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Міністерства фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтрефакс-Україна".

"Ми хочемо стати стороною переговорного процесу і з зовнішніми, і з внутрішніми кредиторами. На жаль, без цього у нас не виходить прийняти якесь рішення. При цьому закиди ідуть в нашу сторону. Запитань немає, ми готові виконати цю роботу", - сказав він.

"Думаю, найближчим часом ми зможемо стати стороною переговорного процесу і роботи. Президент нас постійно звинувачує, що по банку "Надра" нічого не відбувається, але, на жаль, ми зараз до цього процесу формально не маємо ніякого стосунку", - додав Уманський.

Реклама:

Як повідомлялося, за інформацією тимчасового адміністратора банку "Надра" Валентини Жуковської, реструктуризація зовнішніх зобов'язань банку проходить у відповідності з міжнародною практикою в кілька етапів.

Раніше банк "Надра" заявляв про намір завершити реструктуризацію зовнішньої заборгованості до кінця червня.

Зокрема, банк планував реструктуризувати заборгованість за різними видами боргових інструментів до 2015 року.

Загальний обсяг заборгованості банку "Надра" перед нерезидентами, за даними тимчасової адміністрації, становить близько 600 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: