Уряд створив групу для припинення спекуляцій з цукром

Четвер, 13 серпня 2009, 17:30

З метою припинення спекуляцій і можливого саботажу з боку реалізаторів цукру в Україні створена робоча група, до якої увійшли Державна податкова адміністрація (ДПА), Міністерство внутрішніх справ (МВС) та Держцінінспекція.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов під час наради з питань стабілізації цінової ситуації на ринку цукру, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Турчинов також доручив Держкомрезерву та Аграрному фонду забезпечити інтервенцію цукру для нормалізації ситуації на ринку.

"Ніяких підстав для зростання ціни на цукор не існує", - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр.

Реклама:

Він також додав, що на штучне накручування цукрової ціни спекулянтами вже реагують спеціальні мобільні групи.

За його даними, завдяки спільним діям мобільної групи з числа працівників МВС та ДПА в окремих районах Полтавської області за два дні перевірок вдалося знизити роздрібні ціни з 8,25 гривень до 4,7 гривень за кілограм

"Цінова ситуація буде нормалізована, тим більше, що вже з 1 вересня розпочнеться реалізація цукру нового врожаю", - переконаний Турчинов.

Як повідомлялося, раніше міністр економіки Богдан Данилишин вважає, що зростання цін на цукор, яке спостерігається останнім часом, пов'язане з ціновою змовою цукрових заводів.

5 серпня Кабінет міністрів надав протокольне доручення Аграрному фонду прискорити відпуск цукру торговельним організаціям для стабілізації цін на ринку.

Крім того, уряд має намір запровадити обов'язкове декларування залишків цукру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!