Польща не готова домовитися з Росією про газ

Середа, 12 серпня 2009, 15:16

Польща не зможе підписати з Росією угоду про постачання газу під час запланованого на початок вересня візиту до Варшави прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна.

Про це заявив міністр економіки Польщі Вальдемар Павлак, повідомляє агентство Reuters.

Як відомо, після безрезультатних переговорів у липні країни запланували черговий раунд на кінець серпня, що не дає їм достатньо часу для досягнення згоди до приїзду Путіна до Варшави.

"Зустріч у Варшаві не була плідною. Ми сподіваємося, що зможемо завершити переговори до візиту прем'єр-міністра Росії до Польщі. Немає ніякої можливості підписати угоду 1 вересня", - сказав Павлак.

Реклама:

Він не виключив імовірності того, що переговори затягнуться до кінця року, і Польщі доведеться шукати додаткові джерела газу.

"Спеціальна група в міністерстві зараз шукає альтернативні рішення", - повідомив Павлак.

Польща отримує російський газ не в повному обсязі - близько 80% від контракту - після конфлікту між РФ і Україною навколо цін на поставки в січні 2009 року і відмови від посередницьких послуг трейдера "РосУкрЕнерго".

У 2009 році Польща повинна була закупити в Росії 9,5 млрд. кубометрів газу, з яких 2,5 млрд. - за контрактом з "РосУкрЕнерго", спочатку укладеним до кінця 2009 року.

У травні польська PGNiG домовилася з "Газпромом" про додаткові поставки 1,024 млрд. кубометрів газу до кінця вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!