"Ведмеді" тримають під контролем ринок цінних паперів

Вівторок, 7 липня 2009, 18:45

Український фондовий ринок у вівторок продемонстрував досить високу волатильність і невизначеність поточної тенденції: індекси основних біржових майданчиків протягом дня переходили з "червоної" зони в "зелену", торги закрилися в "мінусі".

Індекс ПФТС, почавши день зі зниження, в "мінусі" і закрився. Слабка спроба відіграти падіння в середині торговельної сесії не увінчалася успіхом, повідомляє FundMarket.

За кількістю угод і реальним обсягами торгів ПФТС продовжує помітно поступатися "Українській Біржі", яка, схоже, прагне грати першу скрипку на фондовому ринку України.

На торгах у вівторок індекс "Української Біржі" встиг побувати як на "червоній", так і на "зеленій" території.

Реклама:

Після відкриття падінням, він невдовзі, отримавши позитивний імпульс з європейських торгових майданчиків, переломив хід торгів.

Однак спочатку зростання змінилося боковим рухом, а під кінець торгів і зовсім зійшов нанівець, тобто знову виникла ситуація, з якої все й почалося.

У вівторок на ПФТС за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, укладено 36 угод. Обсяг торгів склав 3,4 млн. гривень. На "Української Біржі" - 209 угод, обсяг торгів - 3,3 млн. гривень.

Індекс ПФТС опустився на 0,46%, до рівня 390,25 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", втратив 0,38%, опинившись на рівні 936,45 пункту. У той же час, UAI-50 упав на 0,60%, досягнувши позначки 27,20 пункту.

Серед "блакитних фішок" на двох основних торгових майданчиках переважав спадний рух: ВАТ "Центренерго" (-1,96% на ПФТС і -1,33% на УБ), ВАТ "Укрсоцбанк" (+1,11% на ПФТС і -0,48% на УБ), ВАТ "Мотор Січ" (-0,16% на ПФТС і +1,18% на УБ), OАО "Укртелеком" (-0,43% на ПФТС), ВАТ "Укрнафта" (-0,03% на УБ), ВАТ "Західенерго" (-0,84% на УБ).

У "другому" і "третьому" ешелонах - та ж картина: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+1,40%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-2,53%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-1,24%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+1,05%).

Лідерство за обсягом на УБ закріпилася за ВАТ "Укрсоцбанк" - 640 тис. гривень.

Лідер падіння - ВАТ "Запоріжтрансформатор" (-20,00%). Лідер зростання - ВАТ "Мотор Січ" (+1,18%).

Лідерство за обсягами на ПФТС утримує ВАТ "Кримхліб" - 2,2 млн. гривень.

Лідер падіння - ВАТ "Тернопільобленерго" (-92,95%). Лідером зростання став "Сімферопольський завод авторулів" (+5,88%).

Найбільш значногог зниження зазнав індикатор електроенергетичних підприємств (-2,81%). Максимальне зростання зафіксоване за індексом нафтогазової галузі (+1,09%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!