У Тимошенко виключають компенсації за ліцензії на гральний бізнес

П'ятниця, 17 липня 2009, 16:12

Уряд не розглядає можливості виплати компенсацій власникам ліцензій на гральну діяльність після заборони грального бізнесу.

Про на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов, повідомляє агентство "УНІАН".

"Жодні ліцензії не діють. Закон не надає право ні ліцензувати сьогодні цю діяльність, ні використовувати одержані ліцензії. Закон чітко забороняє будь-яку форму азартних ігор на території України", - сказав він.

За словами Турчинова, уряд вивчав розроблені депутатами проекти законів, спрямовані на регулювання грального бізнесу в Україні.

Реклама:

"Я знаю, що у Верховній раді опрацьовується кілька законопроектів. В основному вони зводяться до можливого дозволу на гральну діяльність в окремих дуже обмежених зонах. Але це лише проекти, і поки що жоден з них не має підтримки Кабінету міністрів", - пояснив він.

"Я думаю, що ті, хто купував ліцензії, вони, напевно, в десятки разів перевищили свої прибутки, порівняно з вартістю цієї ліцензії. Я ще раз хочу нагадати, що ухвалений закон чітко регламентує правові відносини держави, зокрема, Кабінету міністрів, і тих, хто займався гральною діяльністю. Жодних перехідних положень і відстрочень в законі не передбачено", - наголосив Турчинов.

Як повідомлялося, 11 червня Верховна рада подолала вето президента, і 23 червня Віктор Ющенко підписав Закон "Про заборону грального бізнесу в Україні".

Цей закон набуває чинності з дня публікації та діє до ухвалення спеціального законодавства, яке передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених гральних зонах.

З дня набуття чинності цього закону видача ліцензій на здійснення діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні припиняється, а ліцензії, видані суб`єктам підприємницької діяльності до дня набуття чинності цього закону, скасовуються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: