В США обвалюється черговий банк

П'ятниця, 17 липня 2009, 11:06

Американський банк CIT Group Inc., що знаходиться на грані банкрутства, намагається залучити приватне фінансування після провалення переговорів з державними структурами.

Якщо кредитній організації не вдасться отримати необхідні кошти, вона може подати заяву про банкрутство вже в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

В четвер багато підприємств роздрібної торгівлі та виробничого сектору висловили стурбованість щодо долі CIT і призупинили відвантаження товарів. Бізнес побоюється втратити доступ до ліквідності у випадку, якщо банк почне процедуру добровільного банкрутства.

Перебої в постачаннях є лише одним з індикаторів масштабної кризи, яка може спровокувати крах CIT, відзначається в статті.

CIT потрібно близько 6 млрд. дол., щоб уникнути банкрутства, вважають аналітики CreditSights Inc.

На цей час CIT намагається отримати від 2 млрд. дол. до 3 млрд. дол. фінансування з приватного сектора. У серпні компанії належить погасити 1 млрд. дол. боргів.

Власники облігацій CIT обговорюють можливість обміну бондів на 5 млрд. дол. на акції компанії, кажуть джерела WSJ.

Банкрутство CIT може стати четвертим найбільшим за розміром активів. На кінець першого кварталу активи CIT становили 75,7 млрд. дол., зобов'язання - 68,2 млрд. дол., включаючи депозити на 3 млрд. дол.

CIT надає кредити 950 тис. компаній по всьому світу, переважно малому та середньому бізнесу в сфері роздрібної торгівлі і промислового виробництва. Банк є одним з основних гравців у секторі факторингу США.

Раніше повідомлялося, що колапс CIT може поставити під загрозу 760 виробничих компаній і спровокувати кризу для 300 тис. роздрібних клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: