Іноземці скаржаться на рейдерські атаки компанії "ТЕКТ"

П'ятниця, 17 липня 2009, 10:18

Підприємство ТОВ "Юкрейніан Шугар Компані" знаходиться під загрозою рейдерського захоплення з боку КУА "ТЕКТ".

Про це повідомив генеральний директор компанії Томаш Бржезінскі.

За його словами, історія розпочалася 2007 року, коли британська корпорація із світовим ім'ям ED&F Man заснувала ТОВ "Юкрейніан Шугар Компані", придбавши Засельський цукровий завод (Миколаївська обл.).

"З нашого боку ми приносимо досвід і технології, а з боку місцевого партнера розраховуємо на доскональне знання ринку, всіх його особливостей і нюансів. Такий симбіоз дозволяє бізнесу бути найбільш успішним. Що стосується нашого досвіду в Україні, то тут ця схема вперше не спрацювала" , - зазначає Бржезінскі.

Партнером "Юкрейніан Шугар" був колишній власник компанії, який володів заводом - компанія ТОВ УПК з часткою 24,99%.

"На жаль, цей український "партнер" за два роки не спромігся навіть поцікавитися станом справ на підприємстві, не кажучи вже про будь-які активну допомогу", - говорить гендиректор.

Він відзначає, що його підприємство вклало в завод понад 25 млн. доларів інвестицій, а напередодні запуску Бржезінскі дізнався, що його партнер продає ТОВ УПК компанії Вадима Гриба - КУА "ТЕКТ"," яка не має до цукрового або сільськогосподарського бізнесу ніякого відношення, а навпаки має неоднозначну репутацію в українських та іноземних бізнес колах".

"На даний момент діяльність наших нових "партнерів" зводиться до різноманітних майнових претензій стосовно заводських об'єктів і блокування діяльності заводу, ініційованого 10 всілякими надуманими судовими процесами", - наголосив керівник іноземної компанії.

"Ми впевнені в тому, що ця ситуація в підсумку розв'яжеться в законному правовому полі, однак зараз виникає запитання: як класифікувати такі дії в країні, яка бореться за іноземні інвестиції? Особливо в такій проблемній галузі, як цукрова промисловість", - додав Бржезінскі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: